Veel muziek wordt tegenwoordig op de computer gemaakt. We kennen allemaal de DJ die op het podium uitbundig staat te dansen. Maar we weten ook dat hij thuis of in de studio dagenlang bezig is om nieuwe tracks te bedenken en te produceren. Het kost even wat tijd om wegwijs te worden in al deze programma’s en apparaten. Maar als het dan lukt, en je hoort je eigen productie over een groot pa-systeem, dan geeft dat een onbeschrijflijk gevoel!

De lessen

Als je zelf al met muziek produceren bezig bent, dan geef ik feedback op wat je gedaan hebt en zal ik door middel van opdrachten proberen je nieuwe idee├źn en suggesties te geven, en misschien ook nieuwe paden in te laten slaan.

Als je nog niet zo goed weet wat je wilt gaan doen, beginnen we met kleine en goed te begrijpen opdrachten. We gaan beats programmeren, synthesizer lijntjes, misschien wil je graag je eigen sounds ontwerpen..

Hiernaast geef ik uitleg over hoe programma’s werken, over hoe je het beste kunt mixen, over editing, en alles wat er maar ter sprake komt.

In mijn lessen houd ik rekening met de wensen van de leerling. Ik zoek aansluiting bij zijn smaak en ambities, en probeer daarnaast ook een indruk te geven van verdere mogelijkheden.

Hoe begin je?

Waarschijnlijk heb je al een laptop, met een aantal programma’s erop. Misschien ook niet, en wil je graag hulp bij het beginnen. Ik denk graag mee over welke software en hardware je nodig hebt om helemaal loos te kunnen gaan. Er is erg veel software te koop voor het maken van beats, tracks enzovoort, en minstens net zoveel hardware. Hierdoor kan het lastig zijn om tussen de bomen het bos nog te zien.

Proefles

Om met elkaar kennis te maken, en om te kijken of ik je kan bieden wat je wilt, beginnen we altijd met een gratis proefles. Dus ben je nieuwsgierig of gitaarles wat voor jou is, vraag dan een proefles aan. Deze les verplicht je nergens toe.

Kosten

De kosten voor de lessen zijn 17,50 euro (bruto, excl. BTW voor mensen van boven de 18 jaar) voor een les van een half uur. Voor groepen (vanaf 2, dus ook voor jou en jouw vriendin..) zijn in overleg andere lestijden mogelijk, waarbij de tarieven ook enigszins anders zullen liggen.

Ik verwacht dat je de kosten van de muzieklessen vooraf, per maand betaalt.