De bas is het fundament van de band. Lekker grooven in de lage regionen.
Popmuziek, rock, latin, funk, disco, noem maar op. Het is niets zonder de bas!

De lessen

In mijn lessen houd ik rekening met de wensen van de leerling. Ik zoek aansluiting bij zijn smaak en ambities, en probeer daarnaast ook een indruk te geven van verdere mogelijkheden van de basgitaar.

Ik gebruik hierbij een methode, maar ga ook de favoriete muziek van de leerling gebruiken in de les. Zo kun je al vrij snel je favoriete nummers spelen.

Ik vind het belangrijk dat je je gehoor ontwikkelt. Daarom leer je liedjes uit het hoofd, en doen we ook oefeningen in het op je gehoor naspelen van fragmenten.

Noten lezen

Wat betreft noten lezen hanteer ik de gedachte dat dit niet nodig is, maar wel nuttig. Vooral voor jonge leerlingen, die nog niet kunnen overzien wat ze later in hun muziekcarrière allemaal nog gaan doen, vind ik het belangrijk dat ze noten leren lezen, omdat dit later erg goed van pas kan komen. Maar volwassen leerlingen, die hier moeite mee hebben, zal ik hierin vrijlaten. Ook dyslectische leerlingen krijgen een aangepast programma, met minder focus op noten lezen.

Een basgitaar kiezen

De keuze van de basgitaar wordt in overleg gedaan: heb je al een basgitaar, neem deze dan mee naar les. Heb je nog geen basgitaar, dan gaan we samen er een uitzoeken. Het type basgitaar hangt af van de wensen van de leerling.

Proefles

Om met elkaar kennis te maken, en om te kijken of ik je kan bieden wat je wilt, beginnen we altijd met een gratis proefles. Dus ben je nieuwsgierig of gitaarles wat voor jou is, vraag dan een proefles aan. Deze les verplicht je nergens toe.

Kosten

De kosten voor de lessen zijn 17,50 euro (bruto, excl. BTW voor mensen van boven de 18 jaar) voor een les van een half uur. Voor groepen (vanaf 2, dus ook voor jou en jouw vriendin..) zijn in overleg andere lestijden mogelijk, waarbij de tarieven ook enigszins anders zullen liggen.

Ik verwacht dat je de kosten van de muzieklessen vooraf, per maand betaalt.